В Україні може з'явитись новий вид пенсії, яку отримуватимуть громадяни з особливими заслугами перед країною. Відповідний законопроєкт за номером 8032 перебуває на розгляді у комітетах Верховної Ради, пише Соціальна інформаційна платформа.

Так, в Україні хочуть запровадити новий вид пенсії, який призначатиметься особам, які свого часу зазнали репресій з політичних чи релігійних мотивів у формі ув'язнення чи примусового безпідставного поміщення здорової людини до психіатричної установи.

Оформлення пенсії Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії Фото: скрін youtube

Зазначається, що ухваленими раніше законами "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років" та "Про правовий статус та пам'ять борців за незалежність України у XX столітті" визначено статус таких громадян.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Передбачається, що борці за незалежність України отримуватимуть виплати у розмірі 200% прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність, що становить 2027 гривень. Наголошується, що точна кількість людей, які отримуватимуть цей вид пенсії, поки що невідома.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, для українців підготували нові правила щодо підтвердження робочого стажу: які труднощі доведеться подолати.

Також наш портал інформував, виплати ВПО можна втратити: які умови потрібно виконувати, щоб отримувати щомісячну допомогу від держави.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "на біженцях заробляє": після піврічної окупації українці раділи життю на волі, але втрутився "ПриватБанк".