Щорічно в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, у всьому світі діти та їхні батьки святкують "день нечистих сил" – Halloween. Ця традиція не оминула й Україну.

Halloween прийнято вважати наймістичнішим і найжахливішим святом року. Адже кусаючі гарбузи та лякаючі костюми – важливий атрибут цього свята. Але спочатку кілька слів про історію цього дійства.

фото: Halloween скриншот youtube
фото: Halloween скриншот youtube

Прийнято вважати, що Геловін почали святкувати близько двох тисячоліть тому, коли кельти мешкали на землях сучасної Англії, Шотландії, Уельсу, Франції та Ірландії. Згідно з історією, вважається, що бог смерті цієї ночі поміщав душі померлих у тварин заради розплати за свої гріхи, а вже наступного дня кельти йшли просити у бога сонця великого врожаю, роблячи спеціальні обряди.

фото: Halloween скриншот youtube
фото: Halloween скриншот youtube

Звичайно, до нашого часу святкування Хеллоуїна зазнало багатьох змін, і з'явилися нові традиції вшанування "Дня Усіх Святих".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Так, найпопулярнішою з них є вирізання у гарбузів усміхнених пики, для того, щоб ефект був ще страшнішим, всередину ставлять свічку.

фото: Halloween скриншот youtube
фото: Halloween скриншот youtube

Ще одна незмінна традиція – перевдягання у різноманітних персонажів фільмів жахів, героїв казок, що майже завжди виглядає дуже страшно. "Цукерки чи смерть!" - загрожують діти, стукаючи у двері своїх «жертв».

Але не лише випрошуванням солодощів і ляканням перехожих нарядами живе це свято. З Хеллоуїном також пов'язують багато різноманітних ігор і ворожінь, як то кидання шкірки від яблука через плече – яку літеру покаже – такою буде перша літера прізвища нареченого.

Нагадаємо, як полюбити гарбуз за 3 кроки: найпростіші рецепти з фрукта, щоб підготуватися до Геловіну-2022.