Війна з росією та різке погіршення погодних умов дуже вплинули на плодоовочевий ринок. Ціни стрімко змінюються – то падають, то зростають.

Яка ситуація склалася сьогодні з овочами та фруктами в Україні розповіли експерти "East-fruit". Особливо виділили ціни та продажі на ринку мандаринів, груш, огірків та помідорів.

Овочі. Фото: Zik.ua
Овочі. Фото: Zik.ua
Овочі. Фото: Zik.ua

На ринку груш на поточному тижні зміни були зафіксовані у двох країнах проекту – Узбекистан та Україна, але напрями руху цін тут були прямо протилежними. В Україні пропозиція груш дещо збільшилася, оскільки фермери намагалися форсувати продаж фруктів, які не призначалися для тривалого зберігання.

А ось покупці на ринку часто скаржилися на низьку якість пропонованих партій груш і середня ціна на ці фрукти в Україні знизилася вже до $0,82/кг.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів До 500 гривень повернеться на картку: ПриватБанк порадував приємним сюрпризом
Показати ще

Ціни на груші, East-fruit
Ціни на груші, East-fruit

На мандарини найбільше за поточний тиждень ціни знизилися в Грузії, Україні та меншою мірою Молдові. У той же час в Узбекистані середня ціна на мандарини навіть трохи піднялася через послаблення курсу національної валюти в країні.

Ціни на мандарини, East-fruit
Ціни на мандарини, East-fruit

В Україні основне зростання цін припало на сегмент місцевих тепличних огірків, а також продукції, імпортованої з Румунії, тоді як турецькі огірки пропонувалися за колишніми цінами. Середня ціна на українські тепличні огірки досягла наприкінці тижня рекордних $2,27/кг.

Ціни на огірки, East-fruit
Ціни на огірки, East-fruit

На поточному тижні ціни на помідори в Україні не зростали, тому що пропозиція томатів з Туреччини, що стрімко збільшується, обмежувала можливість підняття ціни продавцям місцевої продукції.

Ціни на помідори, East-fruit
Ціни на помідори, East-fruit

Раніше ми писали про те, що ціни на сири злетіли: імпорт скоротився на третину

Як повідомляв Знай.ua, ціни на бензин поповзли вгору: скільки водіям доведеться віддати за літр

Також портал Знай.ua писав, що у листопаді зміняться ціни на популярні овочі: у Мінагрополітики обнадіяли прогнозом