За спостереженнями, вартість землі в Україні зростає, навіть незважаючи на війну з росією. У жовтні середня ціна гектара перевищила 57 000 грн, це на 15 500 грн (37%) дорожче, ніж до 24 лютого.

Наразі прибутковість від інвестування у землю становить 6%, як повідомляє засновник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа. Ціни знижуються, бо є люди, які бажають вкладати гроші у землю. Про це написали в "today".

Земля. Фото: Голос Країни.
Земля. Фото: Голос Країни.
Земля. Фото: Голос Країни.

Наприклад, незадовго до початку вторгнення рф гектар землі коштував у середньому 41 700 грн ($1541), а ось уже під час війни – 57 200 грн ($1464). Середня доходність земельної інвестиції збереглася лише на рівні 6% річних.

Наразі продаж земель повернувся на довоєнний рівень. По-перше, це валютний актив, який при падінні економіки на 30% знизився у вартості лише на 5%.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, земля - ​​це надійніша інвестиція, ніж нерухомість, адже її не можна знищити. Перешкодити може хіба що окупація території.

Земля, фото Pxhere
Земля, фото Pxhere

Варто зазначити, що за період війни найвищу середню ціну за гектар було зафіксовано у Київській області – 445 тис. грн. Загалом за 1 га землі власники просять від 161 352 грн. На другому місці за цінами – Львівська область. Серед лідерів також Івано-Франківська, Вінницька область та Житомирська області – від 50 000 до 150 000 за гектар.

Раніше ми писали про те, що АЗС оновили ціни на бензин, дизель та автогаз: що подорожчало найбільше

Як повідомляв Знай.ua, коли війна закінчиться, допомога припиниться: експерт розповів, що потрібно робити Україні вже зараз

Також портал Знай.ua писав головні ознаки зіпсованого м'яса, які видно неозброєним оком: тепер обдурити вас нікому не вдасться