Ціни на нерухомість в Україні змінюються практично щодня. Деколи навіть здається, що все залежить від місця прильоту. Щойно російські ракети атакують місто – одразу падають ціни на житло.

Про це повідомляє портал УНІАН.

Наприклад, на початку повномасштабного вторгнення найдорожче було знайти житло в західній частині країни. У Львові оренда житла сягала 800-900 доларів за один місяць. До повномасштабної війни аналогічна пропозиція була близько 500-600 доларів.

Ближче до квітня кількість біженців та переселенців значно зменшилася, і разом із цими цінами на оренду почали падати.

Ціни на нерухомість, фото "Спецкор"
Ціни на нерухомість, фото "Спецкор"

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми з сім'єю в перший тиждень війни виїхали з Києва у бік Заходу в пошуках більш-менш тихого місця. Хотіли зупинитися в Івано-Франківську, але там знайти житло було практично нереально або надто дорого. Нам пощастило заселитися в будинок моєї подруги під містом". , вона на той час виїжджала за кордон", - розповіла кореспонденту УНІАН киянка Юлія.

У прифронтових містах, як очікується, ціни різко почали падати. У Запорізькій, Донецькій та Харківській областях вартість оренди становила приблизно 50% від довоєнного рівня. Вдвічі знизилася.

оренда житла
оренда житла

У "тилових" регіонах, зокрема, Києві, де-не-де ціна теж знизилася наполовину, однак у міру витіснення окупантів з України знову почала зростати. Незважаючи на це, у жовтні 2021 року вони були все одно вищими, ніж сьогодні.

Зустріти космічну вартість у західному напрямку все ще можна, проте набагато рідше. Ринкова ціна продовжує перевищувати довоєнний рівень.

Київ, фото: Знай.ua
Київ, фото: Знай.ua

Як розвиватимуться події далі – сказати складно. Сподіваємося, що жодних сюрпризів від терористів більше не очікується і ми зможемо повернути наші території під свій контроль.

Львів. Фото: Facebook
Львів. Фото: Facebook

Нагадаємо, що субсидії за розкладом: як українцям, які залишилися без тепла та газу, отримати допомогу

Раніше повідомлялося, що пенсія у воєнний час: українцям показали важливі суми за жовтень, чого чекати у листопаді

Також російський омбудсмен похвалилася, як краде українських дітей: намагаються стерти з пам'яті минуле життя