В Україні стартував опалювальний сезон, який, за оцінками уряду, буде найскладнішим в історії. Традиційно у цей період суми у платіжках українців побільшають. Чи загрожує українцям ще й підвищення тарифів на воду, повідомив 24 канал.

З листопада українці продовжать платити за послуги водопостачання за тими самими тарифами, що діють на даний момент. Згідно з рішенням уряду ціни на комунальні послуги не змінюватимуться до кінця військового стану і протягом пів року після його скасування. Протягом цього періоду різницю вартості для постачальників та операторів компенсується з державного бюджету.

Кран. Фото скрин відео
Кран. Фото скрин відео

Варто зазначити, що тарифи на воду в усіх регіонах України встановлені на рівні останніх змін 1 січня 2022 року. Споживачі платять за водопостачання та водовідведення від 24,52 до 42,86 гривні за кубометр залежно від регіону.

Квитанція за комуналку, скріншот з відео
Квитанція за комуналку, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

До слова, мораторій на підвищення тарифів поширюється і на електроенергію, тому з 1 листопада українці платитимуть за розцінками, що діють. Втім, експерти вважають, що для бізнесу тарифи на електрику можуть зрости.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, опалювальний сезон 2022: у Мінсоцполітики розповіли, чи вистачить грошей на субсидії.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, наш портал інформував, що в Мінсоцполітики анонсували підвищення соцдопомоги на 50% від прожиткового мінімуму: кому пощастить.