В Україні підскочили ціни практично на всі продукти харчування як рослинного, так і тваринного походження. Деякі овочі взагалі можна дозволити хіба до святкового столу. Так, портал Мінфін показав, як змінилися ціни на огірки, помідори та капусту наприкінці жовтня.

За місяць огірки стали у прямому сенсі "золотими", адже ціни піднялися майже на 43 гривні. Так, якщо ще у вересні поласувати овочем можна було за 66,23 гривні за кілограм, то станом на 28 жовтня викласти доведеться в середньому – 109 гривні.

Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua
Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua

Тепличні огірки також пристойно додали в ціні – з 56,03 гривні подорожчали до 78,90 гривні за кілограм.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Червоні помідори за місяць додали у ціні 11 гривень. На даний момент кілограм овочів у середньому пропонується по 69,90 гривні, а ще у вересні було 58,76 гривні. До речі, подорожчали всі види цього овочу, але найбільше помідори вершка з 59,51 до 101,27 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Натомість капуста в українських супермаркетах подешевшала. Так, молода знизилася у ціні з 29,48 до 28,60 гривні за кілограм, а білокачанна з 20,59 до 14,34 гривні за кілограм.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на м'ясо зростають як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше.

Також наш портал інформував, кисломолочний сир подешевшав, а сметана та молоко продовжують зростання: які ціни на полицях магазинів.

Крім того, наш портал інформував, українців попередили про подорожчання нової категорії товарів: дні у непроглядній темряві забезпечені.