Ціни на м'ясо в Україні, зокрема на курятину, з кожним місяцем дедалі більше неприємно дивують і досягають нових рекордних значень. Так, у жовтні середня вартість курятини знову відчутно зросла. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

У мережах українських супермаркетів помітно зросли середні ціни на курятину. Так, курячі стегна, які ще у вересні в середньому продавалися по 99,71 гривні за кілограм, наприкінці жовтня коштують 102,95 гривні. Курячі гомілки можна купити за середньою ціною 77,45 гривні за кіло, а ще місяць тому цінник складав 72,85 гривні.

Курятина, скріншот з відео
Курятина, скріншот з відео

Відчутно змінилася ціна курячого філе. За місяць його вартість піднялася із 133,98 гривні за кілограм до 136,27 гривні за кіло.

Ціни на курятину. Фото: скрін minfin
Ціни на курятину. Фото: скрін minfin

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Ціни на курятину. Фото: скрін minfin
Ціни на курятину. Фото: скрін minfin

Варто зазначити, що у 2022 році вартість курячої тушки злетіла на 12,1% – з 73,52 до 82,43 гривні за кіло. Найнижча ціна на курятину була зафіксована на рівні 91,59 гривні у травні.

Як можна побачити на графіку сьогодні середньомісячні цінники на курятину встановили новий рекорд. Зростання цін почалося у вересні і продовжилося у жовтні.

Ціни на курятину. Фото: скрін minfin
Ціни на курятину. Фото: скрін minfin

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на м'ясо зростають як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше.

Також наш портал інформував, вершкове масло сягає 70 грн, а копчена ковбаса подорожчала ще на 75: актуальні ціни в супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно