Для всіх осіб, які мають права українського зразка, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що зміни хочуть внести до проєкту закону №8082, який передбачає запровадження в Україні терміну дії прав водія від 5 до 10 років.

Так, на сайті представника українського президента з'явилася петиція, в якій українці просять не поширювати положення нового законопроєкту на ті права, які було видано до його ухвалення.

Водійські права, 112 Україна
Водійські права, 112 Україна

Автори петиції стверджують, що багато українських водіїв не хочуть отримувати нові права кожні 10 років. Тому він просив, щоб положення Закону 8082 не застосовувалися до прав водія, виданих до його проходження.

Законопроєкт зареєстрований у Верховній Раді у вересні 2022 року. Його ініціатор – прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Законопроєкт розглядає парламентський комітет із питань транспорту та інфраструктури.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У пояснювальній записці йдеться, що Україні необхідно імплементувати угоду про асоціацію з ЄС щодо безпеки дорожнього руху.

Тому рекомендовано, щоб посвідчення водія було дійсно 5-10 років залежно від категорії. Крім того, рекомендується визначити умови для здійснення керування традиційними знаннями (наприклад, умови складання іспиту).

Варто розповісти нашим читачам, що для того, щоб петицію було розглянуто президентом Володимиром Зеленським, вона має набрати 25 тисяч підписів громадян.

Нагадаємо, українським водіям показали лазівку: як не платити штраф за популярне порушення.

Раніше повідомлялося, ціни на пальне в Україні стабілізувалися: за скільки АЗС продають бензин, дизель та автогаз.

Також, пенсіонери без документів зможуть без перешкод отримати гроші: у Раді ухвалили закон на час воєнного стану.