Стало відомо про те, що в Україні найближчим часом можуть суттєво зрости тарифи на газ. В уряді навіть назвали терміни, коли це може статися.

Свою думку з цього приводу висловив голова податкового комітету Данило Гетьманцев. Він вважає, що тарифи на газ у нашій країні сьогодні невиправдано низькі.

Наприкінці опалювального сезону уряд може переглянути тариф на газ для побутових споживачів, адже зараз вони є досить низькими. Свою промову із цього приводу Данило Гетьманцев озвучив на бізнес-форумі "Діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади: виклики воєнного часу".

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

"ПЗВ (механізм покладання спеціальних обов'язків) – це принципова позиція президента, принципова позиція уряду, яку ми виконаємо, ті обіцянки, які брали перед людьми – до кінця опалювального сезону не змінюватимемо тарифи. Тому до квітня тарифи не будуть змінені. Після квітня є підстави говорити про те, що ціни на газ потрібно змінювати", - каже Данило Гетьманцев.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Далі народний депутат додав, що це потрібно було зробити набагато раніше, оскільки фіксований тариф на газ для побутових споживачів зараз на рівні 7,99 гривні за один кубометр – це вкрай дешево. Водночас він зазначив, що всі обіцянки уряду, а також президента Володимира Зеленського буде виконано.

Газовий лічильник, фото: Знай.ua
Газовий лічильник, фото: Знай.ua

Справа в тому, що починаючи з 1 травня 2021 р. в Україні діє річний та місячний тариф на газ. Розмір річного тарифу мали переглянути до 30 квітня цього року, проте через війну уряд заборонив підвищувати тарифи до її закінчення. Відповідно річний тариф залишився тим самим.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що розлучаються чи одружуються: українці під час війни б'ють усі рекорди

Раніше повідомлялося, що в яких областях України купують найбільше нових автомобілів під час війни: добірка найпопулярніших моделей

Також, у Бурятії мобілізований вояк відмовився вмирати в Україні, і почав готувати теракт на батьківщині .