Сало - улюблений продукт українців, але з новими цінами він незабаром стане справжнім делікатесом, який зможуть дозволити собі далеко не всі. Лише за останній місяць продукт подорожчав у середньому на 37,09 гривні. Які цінники виставлені в українських супермаркетах на 25 жовтня повідомляє портал Мінфін.

Наприкінці жовтня середня вартість солоного сала становить 258 гривень за кілограм. Якщо порівнювати із середніми цінами у вересні, то вартість збільшилася на 37,09 гривні.

Ціни на сало. Фото: скрін youtube
Ціни на сало. Фото: скрін youtube

Ціни на сало варіюються в залежності від мережі, де продається. Так, у Auchan улюблений продукт українців можна купити за 237,4 гривні за кіло, у Metro – 249,9 гривні та у Novus – 289 гривні за кіло.

Нові цінники встановили і на домашнє сало: 199 гривень за кіло замість вересневих 176,31 гривні за кілограм.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Експерти наголошують, що сало могло подорожчати ще сильніше, але цей процес стримує імпорт. Відповідно, якщо його обсяги знизяться, то зростання цін пришвидшиться. Також наголошується, що свинина у 2022 році з січня до жовтня подорожчала на 33%. Водночас сало побільшало в ціні 55% за аналогічний період часу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на м'ясо зростають як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше.

Також наш портал інформував, вершкове масло сягає 70 грн, а копчена ковбаса подорожчала ще на 75: актуальні ціни в супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.