В Україні спостерігається стрімке зростання цін на продукти харчування, яке з початку повномасштабної війни лише посилилося. Деякі товари помірно прямують до категорії делікатесів, зокрема така доля спіткала морожену рибу, яка з початку року подорожчала на 39%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Повномасштабна війна пришвидшила зростання цін в українських магазинах. Торкнулося це як продуктів рослинного, і тваринного походження, зокрема мороженої риби.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube
Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Так, за даними Держстату, у вересні 2022 року середні цінники на морожену рибу склали 144,14 гривні за один кілограм. Це на 3,6% дорожче, ніж у серпні (139,09 гривні за кіло).

При цьому якщо зважити на ціни на початку 2022 року, то можна побачити наскільки значним було подорожчання. У січні морожена риба в середньому коштувала 103,7 гривні за кілограм, а відтак цінники зросли на 39%.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

У Держстаті наголошують, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на м'ясо зростають як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше.

Також наш портал інформував, кисломолочний сир подешевшав, а сметана та молоко продовжують зростання: які ціни на полицях магазинів.

Крім того, наш портал інформував, українців попередили про подорожчання нової категорії товарів: дні у непроглядній темряві забезпечені.