Вже за тиждень в Україні закінчується дія тарифів на електроенергію, затверджених ще 2021 року. Що чекає на українців далі, повідомляє портал ТСН.

Вже 31 жовтня закінчується дія тарифів, затверджених постановою уряду №859 від 11 серпня 2021 року. Згідно з документом, українські споживачі, які використовують до 250 кВт на місяць, платять за тарифом 1,44 гривні за кожен кВт. Таких споживачів в Україні найбільше. Ті, хто виходить за дані рамки, платять по 1,68 за гривні за кожен кВт.

Платіжка за електроенергію, кадр з відео
Платіжка за електроенергію, кадр з відео

З літа 2022 року в Україні діє мораторій на підвищення цін на газ та тепло. Парламент ухвалив закон №7427, згідно з яким мораторій поширюється на підвищення тарифів на розподіл природного газу, на теплову енергію та постачання гарячої води протягом дії військового стану та наступні шість місяців після його припинення.

Оплата за електроенергію, кадр з відео
Оплата за електроенергію, кадр з відео

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Водночас через російські атаки в Україні зруйновано третину енергосистеми, тому питання, що буде з цінами на електроенергію з 1 листопада хвилює багатьох. Ймовірно, тариф спробують утримати на чинному рівні хоча б до кінця воєнного стану.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, опалювальний сезон 2022: у Мінсоцполітики розповіли, чи вистачить грошей на субсидії.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, наш портал інформував, що в Мінсоцполітики анонсували підвищення соцдопомоги на 50% від прожиткового мінімуму: кому пощастить.