Для водіїв чимало, середня зарплата від 20 тис. грн. Однак і конкуренція висока.

Про це свідчить аналітика, яку зробили експерти сайту з пошуку роботи Work.ua. 21 500 грн - це середній рівень заробітних плат за даними сайту, на якому опубліковано майже 5 тис. вакансій із заголовком Водій і за схожими запитами-синонімами Driver, Шофер, Trucker та іншими за останні три місяці.

Водії. Фото: скриншот з відео
Водії. Фото: скриншот з відео

Загалом зарплати водіїв залежать від багатьох факторів, таких як умови праці, наявність певної категорії водіння, стажу, готовності та можливості до відряджень тощо.

Зазвичай роботодавці, які шукають того чи іншого кандидата, уточнюють потрібний фах у назві вакансії, наприклад: водій міжнародних перевезень, водій-експедитор або водій таксі", – свідчить аналітика Work.ua.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Важливе уточнення від рекрутерів: водійський стаж та досвід роботи водієм — не тотожні поняття.

Тож кандидати, які шукають роботу на посаді водія, мають насамперед звертати увагу на вимоги, які вказує роботодавець у конкретній вакансії.

Процес найму побудований у кожній компанії по-своєму. Зазвичай відповідальний за цей процес рекрутер або HR-менеджер.

У вакансіях водіїв таксі вказують опис компанії, умови праці, вимоги та заробітну плату.

Традиційно професія водій входить у топ-5 найпопулярніших вакансій. Попереду вакансії лише менеджера з продажу, продавця-консультанта та бухгалтера, – зазначають аналітики Work.ua.

Нагадаємо, ми писали, що не ховайте пальто: синоптик пообіцяв українцям "бабине літо", сонечко прогріє до 20 градусів.

Як повідомляв "Знай.ua" долар та євро перед вихідними знизились в ціні: за скільки можна обміняти українську гривню.

Також "Знай.ua" інформував, що холодні ночі та дощі впереміш з сонечком: якою буде погода у вихідні 22 та 23 жовтня в Україні.