Заступниця міністра Мінсоцполітики Дарина Марчак розповіла про видатки на соціальну сферу у бюджеті воєнного часу на 2023 рік.

За словами Марчак, які вона сказала в ефірі телемарафону, на наступний рік Пенсійний фонд забезпечений. Це один з пріоритетів. Соціальний бюджет наступного року зростає, загальні видатки складатимуть 408 млрд грн, з яких 233 млрд грн - видатки на пенсійний фонд. Загальні видатки зростають 5,4 %, що не перекриває темпів інфляції, але це той рівень, який держава на сьогодні може собі дозволити.

Дарина Марчак. Фото: скриншот Facebook
Дарина Марчак. Фото: скриншот Facebook

Головне - забезпечити стале фінансування громадян, для яких державна підтримка є єдиним джерелом фінансування, це, зокрема, пенсіонери, зазначила заступниця мінітсра.

Також Марчак зазначила, що в бюджеті закладені виплати внутрішньопереміщеним особам, на житлові субсидії та інші видатки. "Рівень забезпечення соціальних субсидій залишається на такомуж рівні", - зазначила Марчак.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також чиновниця нагадала, що в грудні 22-го року прожитковий мінімум підвищиться, і таким чином загальний показник на 2023 рік буде знано вищий. Також Марчак зазначила, що індексація пенсій передбачена на 23 рік.

Нагадаємо, ми писали, що "тримайте в голові план Б": українцям порадили поїхати в село, щоб пережити морози.

Як повідомляв "Знай.ua" ПриватБанк спростив життя українцям новою послугою

Також "Знай.ua" інформував, пенсіонери без документів зможуть без перешкод отримати гроші: у Раді ухвалили закон на час воєнного стану.