Цінники на продукти вже давно не тішать українців, але з початку повномасштабної війни вони почали зростати ще швидше. Подорожчання не обійшло жодну категорію товарів, зокрема молочку. Так, портал Мінфін показує, як за місяць змінилися середні ціни на плавлений і твердий сир.

Сир твердий Звени Гора голландський 45% станом на 21 жовтня у середньому коштує 379,60 гривні за кілограм. Вартість варіюється в залежності від мережі супермаркетів: від 359,90 гривні у Metro та Auchan до 419,00 у Novus. Ще у вересні середня вартість цього сиру становила 359,87 гривні, що майже на 20 гривень дешевше.

Сир, скріншот: YouTube
Сир, скріншот: YouTube

Сир твердий Комо російський 50% подорожчав майже на 40 гривень, якщо порівнювати з минулим місяцем. Так, зараз середні ціни за супермаркетами становлять 351,95 гривні за кіло. У вересні він коштував 311,26 гривні за кіло.

Ціни на твердий сир. Фото: скрін minfin
Ціни на твердий сир. Фото: скрін minfin

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Для ФОП вступили у дію нові правила Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Плавлені сирки також подорожчали, але для гаманців українців це не таке відчутне. Так, сир плавлений "Весела Корівка" вершковий 38% у середньому коштує 16,31 гривні за 70 грам. У вересні цінник був на рівні 15,46 гривні. Сир плавлений Ферма Дружба 55% подорожчав із 16,32 до 17,56 гривні за 70 грам.

Ціни на плавлений сир. Фото: скрін minfin
Ціни на плавлений сир. Фото: скрін minfin

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на сіль кинулися вгору, а цукор тримається з усіх сил: як змінилися цінники в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.