В Україні вже восьмий місяць триває повномасштабна війна, яку розпочала російська федерація на чолі з путіним. Щодня українці могли спостерігати за тим, як змінюються ціни на продукти в найгірший бік, але сьогодні поговоримо про позитив.

Експерти зазначають, що найближчим часом може суттєво впасти у ціні картопля. Зараз по всій країні продовжується збирання врожаю даного овочу, і воно суттєво затягнулося через погані погодні умови. Початок осені зустрів нас затяжними дощами.

Ринок. Фото: скриншот з відео
Ринок. Фото: скриншот з відео

Товару на прилавках стало значно більше, а отже, дефіциту ніякого немає, і причин для підвищення вартості теж. Вона і зовсім швидко почала знижуватися, проте, це ненадовго.

За деякими даними моніторингу, зараз цей товар продають у середньому від 4 до 7 гривень за кілограм, а це вже на 16% менше, ніж було минулого тижня. Нині це суттєва різниця.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Але високої якості, як виявилося, картоплі вкрай мало.

картопля / фото: Pixabay
картопля / фото: Pixabay

Аграрії зазначають, що краще закладати добірну продукцію на зберігання, щоб вигідніше продати її взимку, а також у весняний період.

Середина жовтня цього року показала, що картопля продається практично за тією ж ціною, що й за аналогічний період минулого року, а це не може нас не тішити. Фермери зараз чекають, поки ціни знову підуть вгору, і це, швидше за все, відбудеться. Деякі економісти кажуть, що за місяць ситуація може змінитися.

Сьогодні середня ціна картоплі у супермаркетах – 9,16 грн/кг. Місяць тому за кілограм потрібно було сплатити загалом 11,80 грн.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, про які електроприлади варто "забути" на якийсь час: поради експертів українцям розумно економити

Раніше повідомлялося, що опалювальний сезон 2022: у Мінсоцполітики розповіли, чи вистачить грошей на субсидії .

Також, ще один удар по Кадирову: Верховна Рада визнала суверенітет Ічкерії