Для українців, які з усією відповідальністю ставляться до економії енергії, з'явилися важливі новини. Експерт у питаннях житлово-комунального господарства Олег Попенко розповів, які саме прилади в жодному разі не можна тримати увімкненими під час пікових навантажень.

Про це стало відомо завдяки заявам Попенка під час етеру з політологом Юрієм Романенком та журналістом Миколою Фельдманом, запис якого доступний у YouTube.

Олег Попенко. Фото: скриншот з відео
Олег Попенко. Фото: скриншот з відео

Олег Попенко пояснив, чому не потрібно нехтувати проханнями уряду не навантажувати мережу.

"Люди повинні розуміти, що якщо ми в пікові навантаження не користуватимемося кавомашиною, пральною машиною, праскою, це означає, що на фронті буде у хлопців інтернет, електроенергія, що не зможуть користуватися там цими всіма приладами потрібними нам і зможуть там працювати. І, звичайно ж, від влади, у тому числі від президента, і від прем'єра має бути це на кожному шоу", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Олег Попенко також звернув увагу на те, що має бути чітко прописана інструкція про те, які прилади та у який час не можна включати під час пікових навантажень. Зокрема, з 17:00 до 22:00 не рекомендується використовувати такі електричні прилади: пральна машина, посудомийна машина, кавоварка, мікрохвильова піч, бойлер або праска.

Рекомендації щодо економії світла, скріншот: КОВА
Рекомендації щодо економії світла, скріншот: КОВА

"Наприклад, попити чай можна до 17:00, залити великий термос, будь ласка, пийте. Пити - після 23:00 Бойлер можна включити через розумну розетку. Вона коштує 300 грн, налаштували, бойлер включається сам о 15:00 О 17:00 у тебе є гаряча вода, тобі вистачить 5 годин, щоб ця вода була гаряча в бойлері. Посудомийна машина після 23:00 працює, погладити можна рано вранці - пізно ввечері. Звичайні речі, які кожен українців має робити. І я думаю, що ми таким шляхом у принципі допоможемо", - зазначив Олег Попенко.

Нагадаємо, як українцям підготуватися до непередбачуваної зими: конкретні поради від експерта.

Раніше повідомлялося, що через борги за комуналку заберуть майно: хто може залишитися ні з чим.

Також Олег Попенко розповів, у яких областях можуть бути проблеми з електроенергією через війну.