Українці значно вирішили скоротити споживання сиру. Експерти вже виявили справжню причину таких дій.

Про це повідомили фахівці аналітичної платформи " Інфагро ".

Наразі внутрішні продажі сиру сильно сповільнилися, і причиною цього могли стати не лише масові ракетні обстріли, а й загальне економічне становище наших громадян.

Тверді сорти сиру, скріншот: YouTube
Тверді сорти сиру, скріншот: YouTube

На полицях супермаркетів сири дорожчають щодня, і воно досить сильно відображається на наповненості гаманців українців. Саме тому зараз продавці намагаються стимулювати продаж різними акціями та зниженнями цін. Вони практично щодня відбуваються.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Однак базові прайси продавці не мають наміру знижувати, більше того, деякі навпаки приймають рішення про хоча б незначне, але збільшення їх, мотивуючи подорожчанням сировини. У жовтні сировари вперше за тривалий період намагаються збільшувати і експортні ціни", - зазначили аналітики.

Супермаркет. Фото: Знай.UA
Супермаркет. Фото: Знай.UA

Деякі сировары почали компенсувати зниження внутрішнього попиту експортом продукції до Європи, адже збувати товар потрібно у будь-якому разі.

П'ята частина загального виробництва напівтвердого сиру в Україні прямує на зовнішні продажі, і не спостерігалося вже досить давно.

"Такого не було з моменту закриття Росією свого ринку у 2015 році. Більше половини вивезеного сиру відправлено до Польщі. За три квартали обсяг експорту сиру збільшився приблизно на 40%", - додали експерти.

Крім того, найімовірніше в Україні відбудеться зростання цін на молочну продукцію на 10%, і це щонайменше до кінця року.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що в Україні 70% шкіл вже готові до навчального процесу в умовах війни – діти будуть у безпеці

Раніше повідомлялося, що заряджайте та готуйте вже зараз: українцям показали графік відключення світла, список адрес

Також, перелік заборонених предметів та дій у сховищах: які правила порушують українці найчастіше