Стало відомо, що українським водіям не варто очікувати хороших новин. До підвищених цін на паливо потрібно звикнути та змиритися з ними, адже колишні вже не повернуться.

Про це пише експерт з енергетичних питань та ринку палива Геннадій Рябцев для порталу Рrogroshi.

Повномасштабна війна, яка триває вже майже вісім місяців, відбилася одразу на всіх сферах життя українців, і ринок пального не став винятком. Крім того, він постраждав чи не найсильніше.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Паливо різко підскочило у ціні, а також з'явився його дефіцит. Якщо з його відсутністю вдалося вирішити проблему шляхом постачання, то з довоєнними цінами ми попрощалися назавжди.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Це пов'язано з тим, що до кінця року Україні прогнозують інфляцію на рівні близько 30%. Тобто сподіватися на хороше водіям точно не варто.

"Я пам'ятаю ще час, коли Юлія Тимошенко визначала граничною ціною бензину 2,99 гривень за літр. Чи повернеться колись ціна на бензин на рівень 2,99 гривень? Ні, звичайно. Так само і на рівень лютого 2022 року. Це нонсенс "Якби у нас ще інфляції не було, а так вона очікується на рівні 30% до кінця року", - зазначив експерт.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Нині вони щодо стабільні, адже попит звичайний, а курс долара вже не скаче туди назад. Але, головним чинником цього все ж таки є вартість нафти у світі. У жовтні вона зросла і надалі виключати зростання цін на нафту також не можна.

За даними спеціалізованого порталу AUTO.RIA середні ціни на паливо по Україні станом на четвер, 20 жовтня, наступні:

  • А-95 преміум – 50,01 грн./літр;
  • А-95 – 49,34 грн/л;
  • А-92 – 47,76 грн/л;
  • дизпаливо – 53,42 грн/л;
  • автогаз - 27,26 грн/л.

АЗС, фото: скріншот з відео
АЗС, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що можна зняти халат? Українців порадували першим теплом у квартирах

Раніше повідомлялося, що перелік заборонених предметів та дій у сховищах: які правила порушують українці найчастіше

Також, "Ощадбанк" кошмарить пенсіонерів незрозумілими "комісіями" за зняття готівки