В українському парламенті зареєстрували документ, який передбачає накладання штрафів за порушення світломаскування та комендантської години.

Законопроєкт № 8096 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порушення окремих вимог чи невиконання заходів правового режиму воєнного стану" передбачатиме серйозні грошові стягнення, від мінімальних у 340 грн до 1700 грн.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Отже, депутати пропонують за порушення комендантської години впровадити відповідальність у вигляді накладення штрафу у розмірі від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів (340-680 грн) або громадські роботи на строк від 20-40 годин.

За порушення режиму світломаскування під час воєнного стану пропонують спочатку попереджати, а потім накладати штрафи від 30-50 неоподатковуваних мінімумів (510 – 850 грн). Штрафи можуть замінити громадськими роботами від 30-40 годин.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Для посадових осіб штраф становитиме від 50 до 100 мінімумів, що не оподатковуються, тобто від 850 до 1 700 грн, або виправні роботи на строк до 6 місяців.

У разі повторних порушень протягом року штраф 50-100 неоподатковуваних мінімумів або громадські роботи 40-60 годин, а для посадових осіб — штраф 100-200 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи від 6 місяців до 1 року.

Нагадаємо, ми писали, про які електроприлади варто "забути" на певний час: поради експертів українцям розумно економити.

Як повідомляв "Знай.ua", можна відправити посилку під час повітряної тривоги та відсутності світла: Нова пошта вказала на важливий нюанс.

Також "Знай.ua" інформував, що у Мінсоцполітики розповіли, чи вистачить грошей на субсидії.