В Україні стрімко зростають ціни на різні категорії товарів та продуктів, у тому числі й ті, що входять до категорії першої необхідності. Так, олію вирішило встановити черговий ціновий рекорд. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

З початком повномасштабної війни на полицях українських магазинів суттєво змінилися цінники на товари та продукти харчування. Вплив на це справила як зростаюча інфляція, так і низка негативних факторів, спричинених бойовими діями на території країни.

Олія соняшникова, фото: Знай.ua
Олія соняшникова, фото: Знай.ua

Так, в українських супермаркетах серед усього іншого, встановлює нові цінові рекорди соняшникову олію. Станом на середину жовтня середні ціни на олію марки "Олейна" становлять 62,95 гривні, а "Щедрий дар" коштує 65,23 гривні. Ще у вересні середні ціни були на продукт нижче на 60 копійок і 1,66 гривні відповідно.

Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Крім того, варто зазначити, що згідно з динамікою індексу середньомісячних цін, вартість соняшникової олії досягла максимуму, який можна порівняти тільки зі стрибком цін у липні минулого року.

Динаміка цін на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін
Динаміка цін на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на сіль кинулися вгору, а цукор тримається з усіх сил: як змінилися цінники в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.