Українські пенсіонери дуже скоро зможуть значно більше отримувати грошей. Меценати зможуть робити нові вклади, які підуть на виплати.

Про це розповіла народна депутатка, член Комітету з питань бюджету Леся Забурана. Вона працює над новим законопроектом, який би допоміг пенсіонерам почати краще жити.

У Верховній даті хочуть за рахунок вкладів меценатів профінансувати пенсіонерів, які отримують щонайменше три тисячі гривень. Це будуть добровільні пожертви.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Меценат тепер може сам вибрати собі підопічного, і цим перерахувати гроші.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Зараз багато жінок перебувають за кордоном. Вони зберігають робоче місце, але ЄСВ за них підприємство не платить. У них виникає прогалина у страховому стажі. Завдяки пропонованому документу, українці можуть вплинути на розмір своєї майбутньої пенсії. Часто буває, що людина працює, але отримує мінімальну зарплату. Відповідно сплачується мінімальна ставка соціального внеску. Проте є можливість за рахунок родичів доплатити, тому у достроковій перспективі можна на стабільній основі подбати про своє майбутнє, збільшивши розмір пенсії", – прокоментувала народний депутат.

Пенсіонер, фото з Facebook
Пенсіонер, фото з Facebook

Система буде досить простою. Потрібно буде зареєструватись у спеціальному розділі на порталі "ДiЯ", і через нього вносити внески.

Зараз тільки розглядається ідея створення такого реєстру, і буде створено своєрідну базу даних з короткими історіями тих, хто найбільше на сьогодні потребує підтримки.

Гроші за платіжку, скріншот: Youtube
Гроші за платіжку, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що ще один удар по Кадирову: Верховна Рада визнала суверенітет Ічкерії

Раніше повідомлялося, що в Україні з'явиться новий вид пенсії: хто зможе претендувати на додаткові виплати

Також ціни на сіль кинулися вгору, а цукор тримається з усіх сил: як змінилися цінники в українських супермаркетах