В Україні почали зростати знову тарифи на комуналку. Незважаючи на мораторій, громадяни почали помічати вищі ціни.

Такі дані оприлюднила Державна служба статистики України.

Нещодавно в Україні було встановлено мораторій на подорожчання комунальних послуг, і зроблено це на час повномасштабної війни з росією, а також приблизно на півроку після її завершення.

Тарифи на комуналку, скріншот з відео
Тарифи на комуналку, скріншот з відео

Але, незважаючи на це, тарифи на комунальні послуги продовжують зростати. За останній рік платіжки показали зростання 4,3%. Було відзначено зростання цін на всі види комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Найбільше зростання відбулося у сфері використання каналізаційних систем, центрального водопостачання, а також на ремонт житлових приміщень.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Наприклад, за каналізацію потрібно буде заплатити вже на 14,9% більше, а централізоване водопостачання вже на 12% більше. Чергові проблеми через росіян, яких ми точно впораємося.

Ремонт житла додав до колишньої вартості аж 24,6%. Лише порівняно із серпнем поточного року ціни на комуналку встигли зрости на 0,9%.

Комунальні послуги це не просто вода, світло і так далі. Це ще й прибирання сміття, за яке тепер доведеться платити на 10,5% більше. На 1,9% зросли платіжки за газ. Гаряча вода та опалення додали у вартості 1,2%.

Комуналка, скріншот: Youtube
Комуналка, скріншот: Youtube

Як зміниться ситуація, найближчим часом передбачити складно, і вся причина в ракетних ударах. Зараз окупанти обрали тактику терору і запускають ракети по об'єктах інфраструктури.

У зв'язку з цим громадяни почали протягом дня більше економити електроенергію.

Нагадаємо, що ціни на сіль кинулися нагору, а цукор тримається з усіх сил: як змінилися цінники в українських супермаркетах

Раніше повідомлялося, що в безпеці лише Монобанк: українців попередили про масове закриття відділень

Також, як зберігати продукти з холодильника, якщо відключили світло: прості поради не дадуть їм зіпсуватися