Ранок понеділка знову не вдався, і українська столиця знову зазнала атак. 17 жовтня, ближче до 7-ї ранку Київ був атакований іранськими дронами "Shahed-136".

Цю інформацію вже підтвердили як місцева влада, так і в Офісі президента.

Спочатку висловився з цього приводу, як і належить, мер столиці Віталій Кличко. Відбулися вибухи у Шевченківському районі міста, і їх було щонайменше два. Було наголошено, що потрапили до офісної будівлі, і на щастя ніхто не постраждав.

Пізніше глава Офісу президента України Андрій Єрмак зазначив, що столицю було атаковано дронами-камікадзе, які окупанти отримали від іранських союзників.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Росіяни думають, що їм це допоможе, але такі дії схожі на агонію. Нам потрібно більше систем ППО і якнайшвидше. У нас немає часу на повільні дії. Більше зброї для захисту неба та знищення ворога. Так і буде", - зазначив. Єрмак.

Загалом станом на 9:00 було зафіксовано чотири прильоти в Києві, і тривога закінчена не була. Ворог продовжив запускати їх Києвом, та іншими областями нашої країни. Більшість із них, на щастя, вдається збити.

Ось, наприклад, напередодні на Миколаївщині в період з 21:30 до 22:30 було збито 11 безпілотників "Shahed-136". Про це повідомив губернатор регіону Віталій Кім.

Збитий дрон, фото: вільне джерело
Збитий дрон, фото: вільне джерело

До речі, радник Офісу президента Олексій Арестович встиг пожартувати на тему нової атаки.

"Дивно самотньо, повільно і сумно виглядає "Шахед" у сяючому київському небі. Хіба що дробова автоматна стрілянина додає його прольоту деяку непересічну різноманітність. Я теж хотів стріляти, але не встиг" - пише він.

Сподіваємось, що цього разу обійдеться без жертв та постраждалих. Хоча дані дрони і не несуть такої небезпеки як ракети, вона все ж таки існує.

Нагадаємо, що Іран має намір передати росії балістичні ракети, хоча до цього заперечував постачання дронів-камікадзе.

Раніше повідомлялося, що путін готовий віддавати Донецьк та Луганськ, Михайло Подоляк розповів про вимоги бункерного діда .

Також Олексій Арестович оцінив ризики вступу Лукашенка у війну на тлі прихованої мобілізації в Білорусі .