З початком війни ціни на цукор в Україні дивують споживачів так само, як і на інші продукти, хоча ось сіль тривалий час була в дефіциті, а сода майже не змінилася у вартості.

Українські супермаркети знову поновили цінники. Про актуальну вартість цукру, солі та соди повідомило видання "Хвиля", посилаючись на дані порталу Мінфін.

Цукор / скріншот з відео
Цукор / скріншот з відео

Станом на 15 жовтня кілограм морської харчової солі в середньому подорожчав із 30,56 грн/кг до 32,55 грн/кг. Її можна купити за 27,50 грн/кг у Варусі та 37,60 грн/кг - МегаМаркет.

Ціни на сіль, дані Мінфін
Ціни на сіль, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Кристалічний цукор за місяць подорожчав лише на 3 копійки, склавши 34,63 грн/кг. Його ціна коливається від 34,50 грн/кг (Ашан) до 34,70 грн/кг (Метро та Варус).

Три кілограми такого ж цукру коштуватимуть 102,90 грн.

Ціни на цукор, дані Мінфін
Ціни на цукор, дані Мінфін

Соду торгової марки Деко в Ашан можна придбати за 41,40 грн за 300 грам. А ось сода від власної марки обійдеться трохи дешевше – 33,90 грн за 500 грам. У Варусі вартість соди Деко становить 36,00 грн за 300 грам. Вигода – 32,90 грн. за 500 грам.

Ціни на соду, скрін із сайту Ашан
Ціни на соду, скрін із сайту Ашан

Варто зазначити, що ціни на продукти в Україні зростають як на дріжджах, і експерти попереджають, що до зими варто запастись необхідним.

Раніше ми писали про те, що деяким категоріям українців змінять механізм нарахування пенсій: у Мінсоцполітики розкрили деталі

Як повідомляв Знай.ua, невелика економія або повний "блекаут": які пристрої тягнуть найбільше електроенергії в будинку

Також портал Знай.ua писав, що м'ясні страви стануть доступними не всім: ціни на свинину в Україні зросли до захмарних кордонів.