Під час війни та на тлі зростання споживчої інфляції українці почали запасатися продуктами – заморожувати м'ясо, овочі та закуповуватися різними крупами. Дехто навіть навчився самостійно пекти хліб, тільки він швидко черствіє, як всі знають.

Однак є способи, як дати друге "життя" черствому хлібу і зробити його знову свіжим. З цією справою визвався допомогти британський шеф-кухар ресторану Parker's Tavern Трістан Уелч.

Хліб. Фото: скриншот з відео
Хліб. Фото: скриншот з відео

Ресторан шефа у Кембриджі спеціалізується на приготуванні їжі з низьким рівнем відходів. Він рекомендує по можливості не позбавлятися харчових відходів, а повертати їх до життя.

Нещодавно у своєму блозі Уелч розповісти, як повернути хлібу м'якість та свіжість. Потрібно зробити всього декілька дій:

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще
  • Спочатку хліб варто змочити водою. Можна під краном. Важливо, щоб черствий хліб добре просочився водою.
  • Після того, як хліб стане дуже вологим, потрібно помістити його у нагріту до 200 градусів духовку приблизно на 5 хв.

"Для великих буханців потрібно трохи більше часу в духовці. Після того як хліб трохи охолоне, його можна їсти і він вже не буде черствим", - запевняє Уелч.

Хліб. Фото: YouTube
Хліб. Фото: YouTube

Раніше ми писали про те, що невелика економія або повний блекаут: які пристрої тягнуть найбільше електроенергії в будинку

Як повідомляв Знай.ua, експерт розповів, як останній квартал року змінить ціни на продукти: позитивного мало

Також портал Знай.ua писав, що деяким категоріям українців змінять механізм нарахування пенсій: у Мінсоцполітики розкрили деталі