Через інфляційні процеси, харчові продукти в Україні значно дорожчають. Експерти пояснили причини здорожчання молока.

Попри те, що харчі дорожчають, попит від українців, однак, залишається. Про це повідомляє пресслужба Асоціації виробників молока.

Ферма коров. Фото: скриншот з відео
Ферма коров. Фото: скриншот з відео

Ледь не щодня галузь отримує новини про влучання в молочно-товарні ферми, значна частка господарства після деокупації не в змозі повернутися до нормальної роботи через руйнування або погіршення стану здоров’я тварин, – зазначають експерти.

У Мінагро зазначили, що у порівнянні з минулим роком, поголів’я корів в Україні на 15,4% менше, ніж торік. В областях, де не проходять бойові дії, утримують 80,3% всього поголів’я, 19,7% національного стада утримуються в "гарячих" регіонах.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Утримання корів на промислових підприємствах за рік скоротилося на 9,7%. Господарства населення скоротили утримання на 17,4%.

За дев’ять місяців 2022 року виробництво молока склало 5803,8 тис. т, що на 14,8% менше, ніж за минулий рік.

При цьому додають, що на 01 жовтня промислові господарства виробили 1937,6 тис. т молока, що попри суттєву втрату поголів’я лише на 6,8% менше, ніж торік.

Нагадаємо, ми писали, що за вартістю золота: українці почали готуватися до холодів і створили високий попит на дрова.

Як повідомляв "Знай.ua" ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення.

Також "Знай.ua" інформував, що аліменти військовослужбовців під час війни: з яких виплат не нараховуються.