З початку 2022 року в українських магазинах помітно змінилися ціни на товари. Серйозне подорожчання торкнулося не лише продуктів харчування, а й алкоголю, а також цигарок. Наскільки дорожче стало мати шкідливі звички, свідчать дані Державної служби статистики.

На вартість продуктів в українських супермаркетах вже неможливо дивитися не перехрестившись, але при цьому ціни не перестають зростати через інфляцію та низку інших факторів, зокрема тими, що спровокувала повномасштабна війна. Але не продуктами єдиними.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, з початку 2022 року в Україні значно подорожчали цигарки та алкогольні напої. Якщо порівнювати з груднем минулого року, то рекордсменом по зростанню цін стало пиво.

Дані показують, що ціни на горілку злетіли на 25,2% – до 117,9 гривні за 0,5 літра. На третину подорожчали столові вина українських марок – до 93,3 гривні за пляшку обсягом 0,7 літра. Пиво додало в ціні 43,8% і коштує 27,6 гривні за пляшку об'ємом 0,5 літра.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ціни на алкоголь. Фото: Держстат
Ціни на алкоголь. Фото: Держстат

Помітний удар припав і по кишенях курців. Цигарки преміумкласу злетіли ви ціною на 17,4% – до 78,6 гривні за одну пачку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні індекс цін на цукор досяг найнижчого значення: що це означає.

Також наш портал інформував, що ціни на хліб, м'ясо та молочку зростуть ще: українцям розповіли, до яких чекам готуватись.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що улюблені салати коштуватимуть дорожче: у супермаркетах піднялися ціни на популярну консервацію.