В Україні незабаром вийдуть з обігу деякі гроші. Ними перестануть користуватися під час платежів. Натомість банкноти, що вийшли з користування, замінять монетами і паперовими грошима нового зразка.

Про це повідомила пресслужба Національного банку України.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

НБУ ухвалив рішення вилучити з обігу банкноти номіналом 5, 10, 20 та 100 гривень, які було надруковано з 2003 по 2007 рік.

Це з двома чинниками:

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще
  • фізичним зносом паперових грошей;
  • наявністю кількох дизайнів банкнот одного номіналу, що нерідко призводить до плутанини при розрахунках готівкою.

Тепер, з виведенням цих грошей з обігу, їх замінять новими банкнотами із сучасним дизайном та посиленою системою захисту.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Таким чином, зношені та застарілі банкноти номіналом 20 та 100 гривень замінять на нові паперові гроші, а паперові банкноти номіналами 5 та 10 гривень взагалі виведуть із обігу, замінивши їх сріблястими монетами зразка 2018 року.

Поступово звертатимуться "сріблясті" монети номіналом 5 та 10 гривень зразка 2018 року та оновлені банкноти номіналами 20 та 100 гривень – із сучасним дизайном та посиленою системою захисту.

Нагадаємо, ми писали, що виплати з безробіття по-новому: у Раді ухвалили важливе рішення.

Як повідомляв "Знай.ua" у Мінінтеграції дали поради українцям на випадок нових ударів по росії: попереджений — значить озброєний.

Також "Знай.ua" інформував, що в Україні індекс цін на цукор досяг найнижчого значення: що це значить.