Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль опублікував звернення до українців на урядовому порталі. Серед іншого голова уряду попросив громадян зменшити споживання електроенергії у пікові часи, аби дати можливість нашим фахівцям все відремонтувати.

"Сумарно економія склала 10%. Ми також дякуємо мерам, головам громад, які відповідально поставилися до зменшення електроспоживання в громадах. З метою уникнення планових відключень ми маємо досягти свідомого зменшення споживання електроенергії з 17 до 22 години загалом по Україні на 25%. Тому звертаємося до бізнесу з проханням долучитися до свідомого споживання й у зазначений період, з 17 до 22 години, вимикати зовнішню світлову електрорекламу та інші енерговитратні прилади. Такий відповідальний підхід дозволяє нам мінімізувати застосування графіків відключення", – зауважив Денис Шмигаль.

Також прем'єр повідомив, що температура в оселях українців вже буде не 18 градусів, як говорилося раніше.

"Після увімкнення опалення ми закликаємо заощадливо використовувати газ і вугілля. Так, це означатиме зменшення температури в квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє — 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму", – пише Денис Шмигаль.

Як раніше повідомляв Знай, опалювальний сезон в Україні запустять пізніше.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

через війну в Україні опалювальний сезон - це окремий головний біль влади, тому готуються до прийдешньої зими більш ретельно ніж зазвичай.