Наближається зима з холодами. Це не найулюбленіша пора року більшості людей, а зокрема українців із цього року. Ніхто не знає чого очікувати і які сюрпризи могла підготувати природа для нас.

Прогнозом погоди на зиму 2022-2023 років поділився експерт Andrej Flis. Він відомий тим, що спеціалізується на довгостроковому прогнозуванні сезонної погоди тощо.

На цей раз його прогноз заснований на особливому дослідженні екваторіального регіону Тихого океану ENSO, що раз на кілька років змінює фази з холодної на теплу, і вже третій рік поспіль вона тримається на холодній. Дуже рідкісне явище.

Перший сніг в Україні, фото: chornоgora.rescue112/Faceboоk
Перший сніг в Україні, фото: Василь Фітсак

Фаза Ла-Нінья впливає на погоду практично по всьому світу, і найбільше позначається на Північній Америці та Європі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як виявляється, цієї зими на Україну очікують снігові опади нижче за норму, а на південному заході взагалі їх практично не буде. На півдні Херсонської області, у Криму та Одеській області кількість снігу буде відповідати нормі, що сприятливо позначиться на врожаї у майбутньому.

Зима, фото: znaj.ua
Зима, фото: znaj.ua

Згідно із системою UKMO, яку створило Метеорологічне бюро Великобританії, середній сезонний показник для всієї Європи показує дуже слабкий рівень снігопаду. Це говорить про те, що зима буде не надто сніговою.

У грудні очікуються сильні негативні аномалії, що відхилятимуться від кліматичної норми. Особливо це виявиться у Швейцарії, Норвегії, Швеції, Чехії, Словаччині та Угорщині. В Україні сніг буде в нормі в Криму, Одесі, Харківській, Сумській та Полтавській областях. Найменше опадів очікується на Закарпатті.

Сніг узимку, фото: ECMWF
Сніг узимку, фото: ECMWF

Січень трохи змінить ситуацію. Опади будуть, але температура повітря буде недостатньо низькою для того, щоб сніг накопичувався.

Сніг узимку, фото: ECMWF
Сніг узимку, фото: ECMWF

Лютий. Прогноз висоти снігу показує потенціал збільшення снігопадів у деяких частинах Центральної Європи. Тобто до кінця зими снігова куля все ж таки прийде і в Україну, але ненадовго, адже потім піде весна.

Сніг узимку, фото: ECMWF
Сніг узимку, фото: ECMWF

Нагадаємо, що аліменти військовослужбовців під час війни: за якими виплатами не нараховуються

Раніше повідомлялося, що непридатному для служби прийшла повістка: адвокат порадив, що робити

Також, що буде з навчанням після ракетних ударів: Міносвіти пояснили, як проходитиме навчання