Стало відомо про те, як у жовтні змінилися цінники у супермаркетах на одні з найходовіших продуктів. Чи доведеться українцям затягнути пояс уже.

Про це свідчать дані порталу Мінфін .

Справа в тому, що до середини осені ціни на низку продуктів в Україні дещо змінилися. Йшлося про гречку, цукор, а також борошно. Якщо перша продовжують ставати тільки дешевшими, то цінники на два інші продукти продовжують зростати.

Тренд на зниження ціни на гречку розпочався після початку збирання нового врожаю, і лише за кілька тижнів ціни знизилися більш ніж на 5 гривень – з 87,94 грн. до 82,40 грн.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

А ось середня вартість цукру зросла, хоч і незначно – на 3 копійки з минулого середнього значення – 34,63 гривні.

Борошно подорожчало також незначно, лише на чотири копійки з минулого місяця. Якщо у вересні її можна було придбати в середньому за 22,11 гривні, то сьогодні це вже 22,15 гривні.

Влітку всіх приголомшили ціни на гречку, адже вони перевершили психологічну позначку в 100 гривень, але, як бачимо, зараз усе почало стабілізуватися, і можливо, найближчими тижнями вони повернуться на довоєнний рівень.

Нагадаємо, що в Україні інфляція досягла максимального значення протягом останніх шести років. З початку року споживчі ціни в Україні за інформацією Держстату зросли на 21,8%. За підрахунками економістів, інфляція перебуває на максимумі з лютого 2016 р., коли вона становила 32,7%.

Цены на муку. Фото: скрин youtube
Цены на муку. Фото: скрин youtube

Сподіваємось, що це останнє подібне випробування для українців.

Нагадаємо, що ціна на популярний овоч обвалилася — дешевше за гриби, в чому причина

Раніше повідомлялося, що буде з навчанням після ракетних ударів: Міносвіти пояснили, як проходитиме навчання

Також у покупців з'являться додаткові гарантії безпеки якості товарів - про що йдеться