Через окупацію Херсонської області, багато овочів виросли в ціні, яка динаміка цін буде ближче до кінця року, озвучив економіст Олег Пендзин.

На думку експерта, українців до кінця року очікує підвищення цін, адже у Нацбанку передбачають дефіцит низки овочів і фруктів через несприятливі погодні умови та недостатню кількість овочесховищ. Про це йдеться у репортажі "1+1".

Ринок. Фото: скриншот з відео
Ринок. Фото: скриншот з відео

По борщовому набору ми будемо мати збільшення на 25-30%, по парникових овочах — до 50% - написав Олег Пендзин.

На цибулю подорожчання очікується на 50-60 %, такі невтішні прогнози робить економічний експерт. У НБУ наголосили, що інфляційні очікування погіршуються. За даними, підвищення офіційного курсу долара до гривні, а також обмежене постачання нових партій товарів, значні логістичні витрати бізнесу, вичерпання запасів і погіршення девальваційних очікувань зумовили пришвидшення інфляції.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тим паче у разі відсутності власного продукту у сховищах, про що попереджав Нацбанк, у листопаді та грудні вже буде імпорт овочів.

Проте не всі овочі подорожчають одразу. Наприклад, ціна на картоплю буде триматися приблизно до лютого місяця. До того часу українці зможуть купувати вітчизняний продукт, якого зараз вдосталь, за приємною ціною.

Солодкий перець Фото: скриншот Youtube
Солодкий перець Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, ми писали, що улюблені салати обійдуться дорожче: у супермаркетах піднялися ціни популярну консервацію.

Як повідомляв "Знай.ua" кілограм сала чи життя: у Росії почали заманювати мобілізованих на війну їжею.

Також "Знай.ua" інформував, що в Україні індекс цін на цукор досяг найнижчого значення: що це значить.