Відомий український лікар Євген Комаровський розповів про радіатори опалення. Чи небезпечні вони для людей, зокрема для маленьких діток.

Ця інформація буде вкрай корисною, адже через те, що українцям обіцяють важку зиму, багато хто кинувся закуповуватися різними приладами опалення.

Новий пост чоловік опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram , де регулярно ділиться з шанувальниками порадами щодо здоров'я, а також відповідає на поширені питання, наприклад, що стосуються сезонних захворювань.

Євген Комаровський, фото: Instagram
Євген Комаровський, фото: Instagram

На цей раз доктор Комаровський вирішив розповісти про радіатори опалення, які можуть мати температуру поверхні понад 100 градусів за Цельсієм. І тут з'являється перша небезпека, тому що маленькі діти не завжди розуміють, куди не можна лізти і де буде боляче. Тому й одержують маленькі опіки. Потрібно бути з цим дуже акуратними.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обігрівач
Обігрівач, Скріншот з Youtube

Особливо небезпечними можуть бути старі моделі, адже між секціями, які там є, дитина може просунути руку чи ногу. Якщо на радіаторі стоїть спеціальний захисний екран, це значно підвищить безпеку для дитини.

Про терморегулятори потрібно пам'ятати завжди, адже вони дозволяють вам контролювати температуру в приміщенні. Нормальною температурою буде приблизно 18-22 градуси за Цельсієм.

Обігрівач Xaiomi, itc
Обігрівач Xaiomi, itc

Окремим пунктом Євген Комаровський наголосив на вологості в приміщенні. За його словами, вона повинна бути не менше 40-60%. Все це можна контролювати за допомогою спеціального приладу, який називається гігрометр. Він недорогий і продається практично в кожному магазині, де є відповідна техніка.

Нагадаємо про найдешевший спосіб утеплення вікон у будинку: як економно можна уникнути тепловтрат.

Раніше ми повідомляли, що синоптики з Укргідрометцентру сказали, чи чекати на морози до -20 цієї зими: "Можливо, навіть сильні".