У соціальній сфері відбудеться низка змін щодо допомоги українцям у скруті.

Про запровадження універсальної соціальної допомоги громадянам, які опинилися у скруті, у Мінсоцполітики оголошували раніше. Як розповіла перша заступниця міністерки соцполітики Дарія Марчак, це станеться орієнтовно у квітні.

Мінсоцполітики. Фото: скриншот Youtube
Мінсоцполітики. Фото: скриншот Youtube

За її словами, це будуть виплати, які дозволять охопити значно більше громадян, які опинилися в скруті.

Починаючи орієнтовно з квітня 2023 року, ми зможемо запровадити такий універсальний інструмент підтримки. І один з нюансів цього інструменту – це те, що ми хочемо відійти від показника прожиткового мінімуму та запровадити певний базовий показник та порівнювати доходи, які отримує родина з ним. - розповідає Дарія Марчак.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Вона також зазначила, що у разі, якщо родина отримує дуже низькі доходи з усіх джерел, тоді надавати фінансову підтримку такій родині від держави.

Також Марчак прокоментувала об'єднання соцсфери з Пенсійним фондом.

Пенсійний фонд з усіх інструментів соціальної політики має найкращу ІТ-базу й може нараховувати субсидії незалежно від того, де людина проживає. Усі пенсіонери, які взаємодіють з Пенсійним фондом на постійній основі, знають, що їм неважливо де вони проживають. - пояснила представниця Мінсоцполітики.

Нагадаємо, ми писали, що українці отримають одноразову допомогу у 3000 гривень: названі категорії.

Як повідомляв "Знай.ua" українські водії зіткнуться з новою проблемою вже взимку, палива немає навіть у Європі.

Також "Знай.ua" інформував, що ринок ліків змінився повністю, запрацювало регулювання: що треба знати українцям.