Стало відомо про те, як в Україні змінилися ціни на крупи станом на початок жовтня. Що суттєво відчується на вашому гаманці, а що трохи стало дешевшим.

Про це свідчать дані за п'ятницю, 7 жовтня, на порталі Мінфін.

Почнемо, мабуть, із приємного. Середня вартість кілограма макаронів знизилася, хоч і не сильно. З 28,41 грн/кг до 28,15 грн/кг.

Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube
Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube

Також трохи подешевшало та пшоно. Якщо якийсь час тому українцям пропонували цей продукт за 30,87 за кілограм, то сьогодні це вже 30,19 гривень за кілограм у супермаркеті Мегамаркет. У мережі Varus за 900 г пшона просять у середньому вже 19,90 гривень, хоча близько місяця тому було в районі 20 гривень 80 копійок.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ціни на крупи, скріншот: Мінфін
Ціни на крупи, скріншот: Мінфін

Довгий рис подешевшав із 70,57 грн/кг до 66,60 грн/кг, що цілком значно. На сьогоднішній день будь-яка гривня на рахунку, тому що немає стабільності.

Найдорожче трохи став пропарений рис. У вересні його вартість становила 72,24 грн/кг, а вже сьогодні 72,80 гривень. Така тенденція зростання ціни не надто симпатизує українцям.

А ось що справді стало здивуванням за останній час, то це те, що ціни на гречку залишилися на колишньому рівні. Якщо ще влітку ми могли спостерігати її стрімке зростання і цінники переходили психологічну позначку в 100 гривень, то зараз це почало відновлюватися. У деяких торгових точках кілограм круп можна купити по 71 гривень, у "Сільпо" крупа коштує 67.99 гривень.

Ціни на крупи, скріншот: Мінфін
Ціни на крупи, скріншот: Мінфін

Сподіваємося, що незабаром ціни повернуться хоча б на довоєнний рівень, і економіка України, яка зупинилася через війну, почне стрімко розвиватися.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що в Україні зросла низка виплат: хто отримуватиме більше вже з жовтня

Раніше повідомлялося, що пропагандисти вирішили висміювати тих, хто тікає від мобілізації: вийшло шкода і мотивує ще більше

Також, екстрасенс Людмила Хомутовська передбачила смерть путіна в найближчі місяці, і назвала терміни закінчення війни в Україні