Українці можуть зіткнутися з дефіцитом цілої низки овочів. Про це повідомляє Національний банк України у своєму макроекономічному та монетарному огляді.

Овочі в Україні не тільки дорожчають, а й незабаром можуть стати дефіцитним товаром. Цьому сприяють несприятливі погодні умови та недостатня кількість овочесховищ.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

"Очікується зниження пропозиції цибулі та сезонних фруктів через дощову погоду; дефіцит тепличної продукції через холоди та дефіцит ряду овочів через брак овочесховищ", - повідомили в НБУ.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Водночас у Нацбанку прогнозують, що проблем із гречкою та картоплею цього сезону не буде – врожаю вистачить, щоб забезпечити внутрішні потреби країни. Також оптимістичні прогнози щодо тваринництва – поголів'я нарощується, а отже українці будуть забезпечені м'ясом та продуктами його перероблення.

"У тваринництві триває пожвавлення активності на тлі надлишку кормів, окремі підприємства нарощують поголів'я свиней, пасічники очікують на високий урожай меду", - зазначили в Національному банку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.

Також наш портал інформував, українцям з 1 листопада світять додаткові 2200 гривень та гуманітарна допомога: у Мінінтеграції розповіли, кому це дістанеться.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно .