Цінники в українських супермаркетах продовжують неприємно дивувати. Дорожчає все – від бакалії до м'яса та інших продуктів. Споживачі починають активно запасатися, сподіваючись пережити цю зиму, не тільки холодну, а й голодну.

Дані порталу "Мінфін" говорять про те, що в Україні знову злетіли ціни на курячі яйця та олію.

Супермаркет. Фото: Знай. UA
Супермаркет. Фото: Знай. UA

Станом на 4 жовтня, середня вартість соняшникової олії торгової марки Олейна (850 мл) зросла з 62,35 грн до 62,95 грн. Щедрий Дар подорожчало значніше - з 63,77 грн до 65,23 грн за 850 мл.

Ціни на олію, дані Мінфіну
Ціни на олію, дані Мінфіну

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Курячі яйця теж не відстають від олії, що подорожчало. Зокрема, торгова марка Квочка С1 зросла у вартості практично на 10 грн., склавши 47,32 грн.

Цінник на Ясенсвіт підскочив із 37,36 грн до 48,75 грн за 10 штук. А от за 30 яєць такої ж марки доведеться віддати 153,00 грн., тоді як минулого місяця їх можна було придбати за 106,57 грн.

Ціни на яйця, дані Мінфіну
Ціни на яйця, дані Мінфіну

Нещодавно також стало відомо про подорожчання різних фруктів – бананів, цитрусових. А ось цибуля, яка злетіла в ціні днями, різко подешевшала. Цінник на гречку також знизився.

Раніше ми писали про те, що водіям нагадали про керування під час осінньої негоди: про які правила безпеки не можна забувати

Як повідомляв Знай.ua, хліб, борошно та макарони: скільки коштуватиме простий продуктовий набір на початку жовтня

Також портал Знай.ua писав, що ціни на нерухомість у Києві поступово виходять на довоєнний рівень: скільки коштує оренда квартир у жовтні