Пенсії та соціальні виплати намагаються нараховувати українцям вчасно, проте не виключається ймовірність того, що може виникнути затримка з виплатами. Ситуацію прояснила голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович.

Глава відомства наголосила, що найскладніша ситуація була на початку року, але її вдалося пережити і зараз пенсії та соцвиплати виплачуються вчасно.

Нарахування виплат, скріншот з відео
Нарахування виплат, скріншот з відео

"Ми пережили складну ситуацію на початку 2022 року і впоралися з нею – пенсії та соцвиплати нараховуються та виплачуються у строк. Зокрема, ми бачимо прогнозне зростання відрахувань до Пенсійного фонду: надходження у січні-серпні склали 330 млрд грн, це на 50 млрд грн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тому я впевнена, що зможемо виплачувати усі пенсії та соцдопомогу вчасно", - зазначила Оксана Жолнович.

Водночас міністр додала, що Мінсоцполітики лише передає платежі до Держказначейства, а розподіл грошей за рахунками громадян відбувається саме там. У цьому процесі є певна пріоритетність, через яку теоретично може виникнути затримка.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Соцдопомога. Фото: скрін youtube
Соцдопомога. Фото: скрін youtube

"Якщо наша платіжка приходить одночасно з платіжкою ЗСУ, то першою опрацюють платіжку ЗСУ. Тобто платіжка Мінсоцполітики чекатиме, доки зберуть гроші для військових. Але ми – другі на черзі, тому, як правило, затримки через Казначейство незначні та переважно технічні", – зазначила голова відомства.

Раніше портал Знай повідомляв, що українцям можуть зупинити виплату пенсій на карту: у Мінсоцполітики дали роз'яснення.

Також наш портал інформував, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Крім того, наш портал інформував, українці через війну ще пізніше виходитимуть на пенсію: коли тепер можна замислюватися про "відпустку".