Українцям двічі збільшать пенсії до кінця 2022 року: у Мінсоцполітики назвали дати

Пенсіонери в "Обід без бід", фото: пресслужба "Життєлюб"
Пенсіонери в "Обід без бід", фото: пресслужба "Життєлюб"

Незважаючи на повномасштабну війну, пенсії українцям підвищують згідно з раніше затвердженим графіком. Так передостанній етап підвищення пройде 1 жовтня, а останній 1 грудня. У Мінсоцполітики додали, що грудневе підвищення стане останнім, як мінімум, на найближчий рік. У 2023 році у бюджеті не передбачено витрат на збільшення пенсій.

Віра Брежнєва зневірилася після новин про розлучення з Меладзе, живучи одним днем: "Балансу немає"

Віра Брежнєва та Костянтин Меладзе. Фото: Instagram
Віра Брежнєва та Костянтин Меладзе. Фото: Instagram

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

Українська співачка Віра Брежнєва нещодавно показувала своє обличчя, чи не вперше з початку повномасштабної війни. Вона вже давно знаходиться у Європі, де всіляко допомагає українським біженцям та громадянам, які постраждали від рашистської агресії. А зараз ексучасниця "ВІА Гри" поділилася декількома Instagram Stories, в яких описала думки, пов'язані, звичайно, з останніми подіями.

Зеки, яких пригнав на війну "кухар" путіна пригожин, вже годують хробаків в українській землі: "Десь на Луганщині"

Рoзбитий танк окупантів. Фото: Telegram
Рoзбитий танк окупантів. Фото: Telegram

У росії вербують на війну в Україні ув'язнених у виправних колоніях. Однак такий контингент – не надто надійні на полі бою, та вже "утілізований" в українській землі. Керівник виправної колонії запитав в ПВК "Вагнер" (нова назва "Ліга") де поділись мобілізовані зеки, а йому відповіли, що повмирали десь під Білогорівкою на Луганщині. Російські засуджені вже були помічені на теренах війни в Україні. Власне, досвід використання росіянами такого спецконтингенту вже був зафіксований на території окупованих районів Луганщини.

Національний архів Шотландії назвав причину смерті королеви Єлизавети II, принцесу Анну названо інформатором

королева Єлизавета і Кейт Міддлтон
королева Єлизавета і Кейт Міддлтон

Національний архів Шотландії опублікував документ 29 вересня, в якому дочка Її Величності, принцеса Анна, зазначена як інформатор про її смерть. У документі вказано справжню дату та причину смерті королеви. Королівська сім'я оголосила про смерть королеви через три години, опублікувавши твіт: "Королева мирно померла в Балморалі сьогодні вдень. Король і королева-консорт залишаться в Балморалі сьогодні ввечері і повернуться до Лондона завтра".

Ціни на популярні фрукти зірвалися з місця: банани, мандарини та яблука тепер не кожному по кишені

Продаж фруктів. Фото: скрін youtube
Продаж фруктів. Фото: скрін youtube

В Україні стрімко дорожчають продукти харчування, зокрема й фрукти. Так, наприкінці вересня суттєво додали в ціні яблука, банани та мандарини. Середні ціни на яблука сягають 16,85 гривні за кілограм. Найнижчі ціни встановлені у мережі "Метро" - 12,40 гривні за кілограм. Зазначається, що цього року врожай яблук менший, ніж у попередні роки. Високий попит та невисока пропозиція провокує зростання відпускних цін.