В Укренерго заявили про намір підвищити тариф на передачу електроенергії вже у 2023 році на 84%. А це своєю чергою вплине не на платіжки українців, а на ціни товарів і послуг.

Про це свідчить відповідний проєкт, опублікований для обговорення на сайті Укренерго. Крім того, у проєкті йдеться про зростання тарифу на послуги з диспетчерського управління Укренерго, яке спричинене курсом долара і євро до гривні.

А також мова йде про збільшення аварійного запасу Укренерго, вищими витратами на капітальні інвестиції, змінами цін на водопостачання і водовідведення тощо.

Електроенергія, фото: 112ua.tv
Електроенергія, фото: 112ua.tv

Відповідно тариф на передачу електроенергії планують підвищити на 84% до 636,17 грн/МВт-год, а тариф на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління на 234% до 207, 63 грн/МВт-год.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як пояснюється, що хоча й ці підвищення не впливають напряму на населення України в частині житлово-комунальних тарифів, вони все ж матимуть свій відчутний для українців вплив.

Зокрема, зростання вказаних тарифів спровокує значні витрати в промислових виробників й інших учасників ринку, унаслідок чого зростуть ціни на товари та послуги.

Супермаркет, продукти \\ фото Знай.UA
Супермаркет, продукти \\ фото Знай.UA

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз