Після того, як в Донецькій області "Артемсіль" перестав працювати, в Україні виникла проблема з сіллю, а вірніше з її ціною. Деякі супермаркети продавали ціль по 45-50 грн за кілограм.

Наразі питання наявності солі на полицях магазинів та супермаркетів вирішена, а тепер стало відомо, що ціна за кілограм базової приправи значно знизилася впродовж місяця. Про це повідомляє портал Мінфін, де щодня оновлюють ціни на продукти.

Сіль на вагу. Фото: скриншот Youtube
Сіль на вагу. Фото: скриншот Youtube

Так в супермаркетах продають морську харчову сіль. Якщо минулого місяця середня ціна становила майже 30 грн, то станом на 23 вересня ціна за кіло солі харчової вартує 26 грн.

Скриншот Мінфін
Скриншот Мінфін

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Сіль в Україну імпортують з Польщі, Туреччини, та Італії.

З настанням осені постає питання у нехарчовій солі, яку використовують для посипання доріг від ожеледиці. Відомо, що деякі громади звертаються вже до постачальників, щоб закупити якомога вигідніше цю продукцію, а в майбутньому планується відкриття солевого заводу на Закарпатті..

Супермаркет. Фото: скриншот Youtube
Супермаркет. Фото: скриншот Youtube

Щодо цін на цукор, то впродовж місяця ціна на цей антонім солі навпаки подорожчав. Якщо середня ціна серпня була 31 грн за кілограм, то середня ціна вересня 34 грн.

Скриншот Мінфін
Скриншот Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що Наталія Могилевська поділилася першими кадрами повернення сотень українських полонених.

Як повідомляв "Знай.ua" вартість ковбаси зросла, але дещо можна встигнути купити за серпневими цінами.

Також "Знай.ua" інформував, що українцям нагадали про вакцинацію: відтепер діють нові правила, заява МОЗ.