Захисники "Азовсталі" стали справжніми героями України та президент Володимир Зеленський обіцяв звільнити їх із полону.

Пізно ввечері, 21 вересня Україна почула радісні звістки, адже відбувся обмін полоненими, під час якого вільнили багато українських військових. Також було врятовано і іноземних найманців, яких засудили до страти в "бананових республіках".

Азовсталь, Маріуполь. Фото: Дмитро Козацький, "Орест"
Азовсталь, Маріуполь. Фото: Дмитро Козацький, "Орест"

Полегшенням для багатьох стане визволення нашої захисниці Пташки (Катерина Поліщук), ролик із якою кілька днів тому публікували росЗМІ. Дівчина у повному здоров'ї прибула до України.

"Пташка" Катерина Поліщук, фото: Юрій Мисягін
"Пташка" Катерина Поліщук, фото: Юрій Мисягін

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також вдалося звільнити з полону начальника патрульної поліції Маріуполя Михайла Вершиніна та знаменитого Михайла "Піаніста".

Начальник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін
Начальник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін

Росія передала 10 військовополонених в Україні іноземців Саудівської Аравії. На фото звільнених військовополонених помітили британців та шведа, засуджених до страти в "ДНР"

Al-Arabiya повідомляє, що росіяни передали п'ятьох британців, одного марокканця, одного шведа, одного хорвата та двох американців.

Їх імен поки не називають, але, швидше за все, росіяни відпустили громадянина Швеції Матіаса Густавссона, громадянина Хорватії Векослава Пребіга, громадян Великобританії Джона Гардінга, Ендрю Хілла, Ділана Хілі, Шона Піннера та Ейдена Асліна, а також громадян США – Олександра Дрюке та Енді Хьюна.

Посередником у переговорах виступив саудівський кронпринц Мухаммед бін Салман, який безпосередньо спілкувався з Москвою та Києвом.

Росія передала 10 військовополонених в Україні іноземців Саудівської Аравії
Росія передала 10 військовополонених в Україні іноземців Саудівської Аравії

У так званій "ДНР" вже коментують обмін військовополоненими

"Під час обміну російській стороні було передано військовослужбовців, які потрапили в полон в результаті відступу на Харківському напрямку, а також полонені військові льотчики ЗС РФ" , - заявили окупанти.

За даними ЗМІ, обмін відбувся на Чернігівщині.

В результаті обміну, з російського полону вийшла частина оборонців Азовсталі
Михайло "Піаніст"