Тепер за день лікарняного платитимуть більше на приблизно 16%, у порівнянні з таким же періодом того року.

Попри війну виплати за лікарняні проводяться Фондом у повному обсязі. А суми виплат зросли на 15,9% в середньому по Україні. Про це повідомляє пресслужба ФССУ.

Створення лікарняного. Фото: скрнишот з відео
Створення лікарняного. Фото: скрнишот з відео

Розмір виплат за один день лікарняного зріс до 428 грн. Тобто середня сума за один день лікарняного зросла на 68 грн. Дата фінансування лікарняних і декретних допомог залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає до фонду за лікарняним працівника.

Щоб забезпечити виплати лікарняних, фахівцями Фонду було напрацьовано механізм призначення виплат без залучення роботодавця. Причиною цього стала війна, адже наразі на фінансування впливають складнощі пов'язані з тимчасово окупованими територіями. У регіонах вздовж лінії фронту деякі роботодавці залишились в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від ФССУ коштів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У таких випадках виплати призначаються застрахованій особі напряму – для цього необхідно звернутись у відділення Фонду за місцем обліку як ВПО або реєстрації.

Нагадаємо, ми писали, що українка розчарувалася у Rozetka після великого обману: втратили посилку та вкрали десяток тисяч гривень.

Як повідомляв "Знай.ua", росіяни не оцінили приколів путіна про мобілізацію, а квитків для втечі з країни не залишилося.

Також "Знай.ua" інформував, що в Укргідроенерго розповіли про наслідки можливого удару по Київській ГЕС.