В Україні спостерігається стрімке зростання цін на безліч продуктів харчування, не оминає подорожчання та хліб. Так, за час повномасштабної війни хлібобулочна продукція додала в ціні 20%. Чому дорожчає хліб і що буде з цінами в найближчому майбутньому, розповів перший віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко порталу УНІАН.
Експерт наголошує, що серед причин подорожчання – ціни на пшеницю, які з відкриттям експорту почали зростати. Наразі пекарі роблять все, щоб головний продукт завжди був на столі українців.

Хлібзавод, скріншот: YouTube
Хлібзавод, скріншот: YouTube

Так, суттєво заощаджувати та не зростати ціни на продукцію допомагає можливість купувати газ за пільговою ціною. Згідно з ухвалою уряду купувати блакитне паливо за пільговими цінами можна буде до 30 квітня 2023 року.

Хліб. Фото: YouTube
Хліб. Фото: YouTube

Фахівець не виключає того, що надалі хліб дорожчатиме, втім, зростання цін не сильно вдарить по гаманцях українців, адже становитиме близько 5-10%. Зазначається, що виробники звикли до викликів, які принесла війна та успішно виконують свою роботу. Водночас високі витрати та відносно низькі ціни на продукцію стримують розвиток.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати на свята або знижки.

Також наш портал інформував, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, українка поскаржилася на якість послуг в "Укрпошті", незважаючи на стрімке зростання цін: "Бабки з брудним волоссям та обшарпаним манікюром".

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще