В Україні невгамовно зростають ціни на різні продукти, але натомість деякі дешевшають. На що впали ціни у вересні, йдеться у даних порталу "Мінфін".

У вересні почали знижуватися ціни на одну з найпопулярніших круп – гречку. Так, її середня вартість становила 86,66 гривні. Якщо порівнювати із серпневими цінами (92,73 гривні), то здешевлення суттєве. Водночас у деяких магазинах кілограм гречки взагалі можна придбати за 78,40 гривні.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Дешевшати почала і мука, щоправда, не так стрімко. У вересні середня ціна за кілограм борошна становить 22,08 гривні. Порівняно із серпнем, коли ціна становила 23,05 гривні, продукт подешевшав майже на гривню.

Борошно, скріншот з відео
Борошно, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також трохи подешевшав круглий рис. Якщо середні серпневі ціни сягали 74,93 гривні за кілограм, то у вересні вже 73,69 гривні. В той самий час, довгозерний рис помітно подорожчав. Ще у серпні в середньому він коштував 62,88 гривні за кілограм, а у вересні ціна злетіла до 75,93 гривні за кілограм.

Крім того, помітно подорожчав цукор: із серпневих 31,35 гривні за кілограм до 34,78 гривні у вересні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що гречка наближається до нової психологічної позначки, а мука радує українців: що з цінами на бакалію у вересні.

Також наш портал інформував, що ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати у свята або знижки.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, що продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.