Втішні для українців прогнози зробили у Мінагрополітики. Там повідомили, що гречка в Україні з жовтня подешевшає, попри те, що з початку року вона зросла в ціні майже вдвічі.

До слова, не бачать підстав для подальшого здорожчання й для цукру. У міністерстві заявляють, що ціни на нього залишатимуться у тих самих межах до кінця поточного року.

Відповідну заяву зробив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький. Він пояснив це тим, що навесні українські аграрії засіяли в 1,5 раза більше гречки, ніж торік.

Ціни на гречку, скріншот з відео
Ціни на гречку, скріншот з відео

"Україна повністю забезпечить себе гречкою, ще й сформує резерв. Тому вже в жовтні, коли крупа буде оброблена і надійде до споживача, очікуємо зниження ціни. Крім того, за рахунок високого врожаю (цукрових буряків) минулого року, сформовано запаси. Тому дефіциту цукру в Україні точно не буде. Факторів для зростання цін, як мінімум до кінця року, немає", - пояснив заступник міністра.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Також президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що до кінця вересня наша країна планує поставити з українських портів щонайменше три мільйони тонн зерна, продовжуючи експортувати свою продукцію.

збір врожаю зернових
збір врожаю зернових

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз