В Україні піднімуть непрямі субсидії споживачам блакитного палива. Згідно з прогнозом, суму непрямих субсидій, які надаються через НАК "Нафтогаз" у 2022 році збільшаться у 3,4 раза порівняно з 2021 роком. Таку заяву зробив голова правління компанії Юрій Вітренко під час брифінгу.

Юрій Вітренко заявив, що якщо у 2021 році непрямі субсидії, що надаються через "Нафтогаз" становили 249 млрд гривень, то в 2022 році цей показник помножиться в рази і складе вже 842 млрд гривень.

Нафтогаз України, фото з вільних джерел
Нафтогаз України, фото з вільних джерел

Глава правління "Нафтогазу" пояснив, що непрямі субсидії є субсидіями, що надаються за рахунок різниці в ціні між ринковою ціною газу і ціною, за якою його отримує населення в межах кількох напрямків покладених на компанію спецзобов'язань.

Гaзові мережі. Фото: YouTube
Гaзові мережі. Фото: YouTube

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Можемо обговорювати, наскільки це правильно чи ні, але "Нафтогаз" – це інструмент для уряду, щоб надавати непрямі субсидії споживачам", – наголосив Юрій Вітренко.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.

Також наш портал інформував, що українцям показали, на що щомісяця йдуть рекордні суми з держбюджету: дві головні сфери забирають половину коштів.

Крім того, наш портал інформував, українка поскаржилася на якість послуг в "Укрпошті", незважаючи на стрімке зростання цін: "Бабки з брудним волоссям та обшарпаним манікюром".