Суттєве зростання вартості багатьох продуктів в Україні триває вже кілька місяців, відколи росія розпочала кровопролитну війну проти українців.

За цей час здорожчали практично всі категорії продуктів. Зокрема, найбільше у ціні згідно з інформацією аналітиків, додали овочі. Крім того, українці не безпідставно побоюються дефіциту окремих продуктів.

Наприклад, у порівнянні з серпнем у вересні зросли ціни на цукор. Ціна на нього піднялася на 3 гривні за кілограм.

Ціни на цукор, скріншот з відео
Ціни на цукор, скріншот з відео

Як повідомляє agronews.ua, якщо у серпні середня вартість кілограма цього продукту у столичних торгових мережах становила 31,35 грн, то вже у серпні цінник піднявся до 33,80 грн.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Проте, цей продукт можна знайти й дешевше, адже у різних торгових точках встановлюють свої цінники, вказуючи дещо вищу, або нижчу суму.

Таким чином, найдешевше цукор коштує у Varus – там кілограм можна придбати з 32,90 грн за кг, водночас в Ашані встановлено цінник 33,90 за кг.

Як загуважують експерти у цій сфері, ціна на цукор зростає вже 8 місяців поспіль. Для прикладу, у грудні 2021 року кілограм цукру коштував 26,37 грн., а вже у вересні 2022 року його почали продавати значно дородже. ґто ж зараз продавці просять за кілограм цукру 33,80 грн.

Магазин продуктів
Магазин продуктів

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз